Kinderopvang (0 tot 4 jaar)

Het Groene Spoortje biedt kinderopvang aan vanaf 0 tot 4 jaar.

Groepen

We hebben twee groepen van maximaal 16 kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Per 6 kinderen is er minimaal 1 pedagogisch medewerker aanwezig. Dit hangt ook af van de leeftijd van de kinderen en de groepscohesie.

Activiteiten, zintuiglijk bezig zijn en ervaringsgericht leren

Doordat kinderen, op basis van persoonlijke interesses, activiteiten aangeboden krijgen, wordt de ontwikkeling gestimuleerd. Hierdoor verbreden kinderen hun comfortzone. Zij mogen experimenteren en ontdekken, waardoor ze bekwaam en autonoom worden. En dit allemaal, omdat ze echt kind mogen zijn.

Zij mogen experimenteren en ontdekken, waardoor ze bekwaam en autonoom worden. En dit allemaal, omdat ze echt kind mogen zijn.

Er wordt kennis gemaakt met uitdagende, natuurlijke materialen en activiteiten, waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurelementen water, vuur, lucht en aarde. Hierdoor worden ze spelenderwijs gestimuleerd om nieuwe dingen te ontdekken en nieuwe vaardigheden te leren. Op deze manier leren de kinderen door ervaringen, welke ze meenemen in hun verdere leven.

Officiële onderzoeken wijzen uit dat de natuur een stimulerende en rustgevende invloed heeft op kinderen. De praktijk wijst uit dat de woordenschat van kinderen enorm toeneemt wanneer zij door middel van ervaring mogen leren. Door de juiste professionele begeleiding en het voorleven, leren kinderen meer woorden en begrippen die van invloed zijn op hun verdere ontwikkeling.

Er is geen andere manier dat ontwikkelen beter mogelijk maakt dan het daadwerkelijk te ervaren. De zonnestralen op je huid voelen warm en sneeuw op de huid voelt koud. Het kind leert dit niet alleen door het te vertellen, maar ook echt te laten voelen. Ze leren wat het wel en niet fijn vindt, ze leren de betekenissen van koud en warm en de geuren en geluiden die hierbij horen.

Een boekje lezen over de schapen kan erg interessant zijn, door dit te doen samen bij de schapenwei is dit natuurlijk nog spannender. Kinderen kunnen de dieren zien, aanraken en ruiken. Het is erg bijzonder dat kinderen dit mogen ervaren en leren.

De natuur biedt ultieme ontwikkelingskansen!

De dagopvang is geopend van 7:15 uur tot 18:15 uur.