Kinderopvang

Kinderopvang

Onze doelgroep bestaat voornamelijk uit kinderen uit de omgeving van Hulten, Gilze-Rijen, Tilburg en Dongen.

Kinderopvang Het Groene Spoortje in Hulten is een kleinschalige kinderopvang in huiselijke sfeer. Wij bieden opvang aan kinderen uit Tilburg, Hulten, Gilze-Rijen en omgeving. In het buitengebied van Hulten kunnen de kinderen de ruimte en de rust ervaren die het buiten leven met zich mee brengt. Wat wij belangrijk vinden is kwaliteit, professionaliteit en individuele aandacht. Wij onderscheiden ons vooral in veel meer ruimte voor de kinderen, het overbrengen van alles wat de natuur te bieden heeft en alle facetten van de seizoenen.

” Wij onderscheiden ons vooral in veel meer ruimte voor de kinderen, het overbrengen van alles wat de natuur te bieden heeft en alle facetten van de seizoenen. “

We dragen zorg voor continuïteit door middel van vaste gezichten. Hiermee wordt veiligheid en geborgenheid geboden. Ook werken we met verticale groepen. Dit betekent; voor de kleine kinderen dat ze kunnen leren van en ontdekken met oudere kinderen en oudere kinderen kunnen rekening leren houden met kleinere kinderen. De kinderen blijven in principe vier jaar lang in dezelfde groep en bij dezelfde leidsters. Er ontstaat dus een hechte en vertrouwde groepssamenstelling.

Binnen kinderopvang Het Groene Spoortje worden de juiste mogelijkheden gecreëerd om de pedagogische pijlers waarmee gewerkt wordt in de dagelijkse praktijk optimaal ten uitvoer te kunnen brengen. Deze pijlers worden uitvoerig beschreven in het pedagogische beleid.

phoca_thumb_l_sam_3820We werken niet volgens een vastomlijnd programma, maar zoals dat aangegeven wordt door de behoeften van de kinderen, eigenlijk net als thuis. We hebben geen strak dagritme, de volgorde van dingen is belangrijker dan de precieze tijd. We zeggen dus bijvoorbeeld niet om 11.30 uur stipt eten we brood. We kijken naar de kinderen, zitten ze bijvoorbeeld net helemaal in hun spel, dan kan er ook wat later gegeten worden.

We stellen dus de individuele behoefte boven het dagritme. Op momenten dat er activiteiten gedaan kunnen worden stemmen we het aanbod af op de behoefte van de kinderen. De kinderen hebben dan de keuzevrijheid om hier aan mee te doen, maar het is geen verplichting. De nadruk bij kinderopvang Het Groene Spoortje ligt op het veel buiten zijn.

” Op de boerderij sta je automatisch een stukje dichter bij de natuur. “

Op de boerderij sta je automatisch een stukje dichter bij de natuur. Het biedt de mogelijkheid om aan te sluiten bij o.a. weersomstandigheden, seizoenen of bepaalde gebeurtenissen op de boerderij. Kinderen mogen bij kinderopvang Het Groene Spoortje vies, moe maar vooral gelukkig zijn.